Årsrapport fra Motstandsbevegelsen i resten av Norden

norden2022
Her følger en oppsummering av kampåret 2022 i Danmark, Finland, Sverige og på Island.

Forrige fredag ble det publisert en omfattende artikkel som oppsummerte Den nordiske motstandsbevegelsens fantastiske kampår i Norge i 2022.

Årsrapporter har også blitt publisert av Motstandsbevegelsen i Danmark, Sverige og på Island, hvor en mengde suksessfulle aksjoner har blitt gjennomført i løpet av året. Nedenfor følger en kort oppsummering av disse for de som ikke orker, vil eller kan lese dem i sin helhet på de respektive sidene.

Danmark

Motstandsbevegelsen i Danmark gjennomførte flere offentlige aksjoner i 2022, der lynaksjonen i Danmarks nest største by Århus, med torgmøter på flere forskjellige steder står ut som den aller mest minneverdige aktiviteten.

Når det snakkes om offentlige aktiviteter bør også deltagelsen på julemarkedet i Odense nevnes, og den vellykkede offentlige aksjonen i Silkeborg.

Flere forskjellige spesialinnrettede kampanjer har også blitt gjennomført i løpet av året, hvor det i en kortere periode ble fokusert på et spesifikt budskap som ble spredt maksimalt.

Problemet med PFAS i det danske grunnvannet har fått oppmerksomhet, sammen med de rekordhøye elektrisitetsprisene, men aksjoner har også blitt rettet eksempelvis mot mottak for kriminelle innvandrere i Sandvad og for «nei» i folkeavstemningen i landet om Danmark skulle tilpasse sin forsvarspolitikk etter EU eller ikke.

Det har også blitt gjort flere interne aktiviteter hvor de fremste var aktivistdagene og en omfattende villmarksøvelse som det ble laget en lengre dokumentarfilm fra.

Sverige

Den nordiske motstandsbevegelsen stilte i 2022 opp i valgkampen i Sverige. I kommunevalget ble det bedrevet massive propagandakampener i Ludvika, Munkedal, Vetlanda og Örkelljunga.

Motstandsbevegelsen deltok i den enorme demonstrasjonen mot vaksinepass i Stockholm. På slutten av 2021 hadde det blitt innført vaksinepass for å kunne delta på visse private evenementer og for å kunne arbeide i enkelte kommuner i Sverige, og i begynnelsen av 2022 var det overhengende fare for at enda flere restriksjoner skulle settes inn. Arbeidernes friheter og rettigheter ble undertrykket og det var nå selvklart at Motstandsbevegelsen skulle handle og vise organisert motstand mot det løgnaktige etablissementet.

@ao

Vi var på plass i Eksjö da de forskjellige lokalpolitikerne arrangerte en liksomdebatt for å vise folket at det finnes et virkelig politisk alternativ som politikerne ikke engang våger å ta debatten med.

Vi var i Stockholm både på den internasjonale kvinnedagen og sto opp for virkelig kvinnerett da venstreekstremister demonstrerte, samt da krigsalliansen NATO holdt øvelse.

Motstandsbevegelsen har arrangert mange friluftsaktiviteter og turer i Sverige. Blant mye annet ble det isbadet i Dalarna og gått i meterdyp snø i Snöberget naturreservat.

Nordens høyeste topp, Galdhøpiggen, ble også besteget, sammen med andre vanskelige topper i Jothunheimen.

Storbritannias høyeste fjell, Ben Nevis, ble også erobret av aktivister med tyrrune-flagget til topps, hvilket førte til politiske trakasserier fra MI5.

Etter at en ti år gammel jente ble brutalt voldtatt og forsøkt drept av en afrikaner arrangerte Motstandsbevegelsen et torgmøte i Skellefteå for å få folket til å mobilisere seg til motstand.

1. mai ble det også i Sverige gjort offentlig aktivisme for hvite arbeidere. Parolen var for andre år på rad «Hvite arbeidere bygde dette land, hvite arbeidere kan ta tilbake dette land!». 1. mai innledet også offisielt valgkampen i Sverige.

Antifascister ble slått tilbake. Alltid når organisasjonen angripes eller krenkes over et akseptabelt nivå bruker vi vår rett til selvforsvar og slår tilbake, med den mengden vold som situasjonen krever.

Siste natten før valgdagen ble antifascister tatt på fersken da de rev ned valgplakater i Örkelljunga. Venstreekstremistene ble konfrontert og det endte med at to av Motstandsbevegelsens aktivister ble dømt til fengsel.

Motstandsbevegelsen konfronterte venstreekstremister som satt opp folkefiendtlig propaganda i forkant av et AfS-møte. Rødingene valgte å gi fra seg all sin propaganda samt en lommebok før de løp sin vei.

Den nordiske motstandsbevegelsen tok over den nasjonale ungdomskampanjen Stolt hvit ungdom. Store mengder plakater, klistremerker og spraymalerier ble satt opp på over 60 forskjellige steder, spesielt på skoler og andre steder hvor ungdom befinner seg.

Island

På Island har mengder av klistremerker blitt satt opp stort sett over hele landet, eksempelvis i Reykjavik, Keflavik, Reykjanes, Akureyri, Snæfelssnes og Egilsstaðir. I forbindelse med kampanjer som 1. mai, Reykjavik Pride og Urbefolkningens dag har det også blitt komplementert med plakater og flyveblader.

Podkasten Landsmenn har sluppet fire avsnitt med interessante intervjuer, eksempelvis med Timo fra den nederlandske nasjonale organisasjonen Volksferzet, og med Rafael Montes fra spanske Devenir Europeo.

Sjefen for Motstandsbevegelsen på Island var også på besøk i Sverige i sluttspurten av valgkampen for å hjelpe til og ta med seg sine egne erfaringer hjem igjen.

Simon Lindberg sammen med Rikhardur Magnusson i vakker natur i Dalarna etter valgdagen.

Media har flere ganger i løpet av året gitt oppmerksomhet til organisasjonen, med løgner og svart propaganda, eksempelvis i forbindelse med at islandsk politi avverget en påstått terrorhandling.

Skjermbilde fra Frettabladid.is.

Finland

I Finland hvor Den nordiske motstandsbevegelsen er forbudt etter dom i høyesterett står motstanden fortsatt sterk. Av forhåpentligvis forståelige grunner kan det ikke rapporteres om hva som har blitt gjennomført der, men sammendragsrapporten fra Norden avsluttes likevel med et bilde fra den vellykkede 612-marsjen i Helsinki.

Del artikkelen

Engasjér deg i kampen – søk om medlemskap!

Motstandsmedia

Vår politikk

Bidra økonomisk – donér til kampen!

Nedlastinger