Den nordiske motstandsbevegelsen deltok på europeisk kongress i Wien

Vejdeland-kongress
Sist helg deltok Den nordiske motstandsbevegelsen på en kongress for europeisk enighet i Østerrike. Fredrik Vejdeland holdt tale på vegne av organisasjonen.

Forrige helg arrangerte Komiteen for den første Gerd Honsik-Europakongressen en konferanse i Wien, for både å oppfordre til europeisk enighet og hedre den tysk-østerrikske frihetskjemperen Gerd Honsik. Den nordiske motstandsbevegelsen ble invitert til å holde taler sammen med CasaPound fra Italia, Der Dritte Weg fra Tyskland, Nouvelle Droitte fra Frankrike og en østerriksk representant. Fredrik Vejdeland fra Den nordiske motstandsbevegelsens svenske riksråd talte på vegne av organisasjonen.

Delegasjonen fra Den nordiske motstandsbevegelsen ankom Wien fredag kveld og møtte kameratene på en nasjonal pub der de knapt rakk å komme innenfor døren før de fikk servert ekte østerriksk wienerschnitzel og øl. Ungarere, tsjekkere, sveitsere, tyskere og østerrikere var til stede i rommet – forent i kampen for et fritt Europa. Etter en veldig hyggelig kveld i selskap med gode kamerater ble deltakerne tvunget til å legge seg relativt tidlig fordi lørdagens kongress skulle begynne i de tidlige morgentimene.

Daniel fra Rede 2 var en del av Den nordiske motstandsbevegelsens delegasjon.

Snakket om trusselen fra den reaksjonære nasjonalismen

Lørdag samlet de seg i lokalet der konferansen skulle holdes. En munter ting som ble et samtaleemne var at antifascister hadde dratt til den ungarske grensebyen Ödenburg med den intensjon å angripe møtet, ettersom de hadde fått ideen om at møtet ville bli holdt der. I stedet kom de til et tomt hus og ble konfrontert av ungarske nasjonalister og sinte innbyggere. Deltakerne på møtet fikk seg en god latter av hvordan Antifa hadde blitt lokket til Ungarn og videoene som viste hvordan venstreekstremistene ble ydmyket.

Etter det begynte konferansen. Etter at en konferansier forklarte formålet med kongressen og den nyopprettede komiteen, var det tid for talerne å innta talerstolen. Først ut var en østerriksk nasjonalist som snakket om Europa som en kulturell enhet og behandlet ulike europeiske myter, men som også understreket at for å oppnå europeisk enighet må vi skape en ny myte og ikke stole utelukkende på de gamle.

Så var det tid for Fredrik Vejdeland, som snakket om Den nordiske motstandsbevegelsens kamp for et samlet Norden og samarbeidet mellom europeiske nasjonale organisasjoner da Europa står under angrep. Vejdeland slo fast at det er mer som forener oss europeere enn hva som skiller oss, men at det også er gamle konflikter og urettferdigheter som ligger under overflaten som vi må se forbi når de ikke lenger er relevante og når hele Europa er under angrep fra en fiende som vil utrydde oss.

Fredrik Vejdeland taler.

Vejdeland gikk gjennom en rekke historiske konflikter som kan ha virket fornuftige på den tiden, men som endte med at europeiske folk slaktet hverandre i kampen om territorium, for religiøse motiver eller om hvem som skulle dominere Europa. Vejdeland pekte på at den jødiske makteliten ofte hadde spilt land opp mot hverandre og profittert på europeiske konflikter, og nevnte blant annet slaget ved Waterloo, den andre boerkriger, men også andre verdenskrig, der de klarte å overbevise Churchill og britene om at Storbritannia ikke kunne dele makten i Europa med Tyskland.

I talen vendte Vejdeland ved flere anledninger tilbake til de reaksjonære nasjonalistene som i dag har støtte fra den globale makteliten. Disse har i sin tur dannet en allianse med liberale og globalister som bruker dem til å kontrollere opinionen og rekruttere arisk kanonføde til krigene ført av NATO og resten av Vesten. Vejdeland uttalte at NATO, hvis medlemsland er flerkulturelle og tillater millioner av rasefremmede å invadere Europa, ikke er en beskytter av Vesten som de reaksjonære nasjonalistene og de liberale hevder. Til slutt advarte Vejdeland om at krigen mellom Russland og Ukraina risikerer å skape splittelse og uvilje mellom nasjonale organisasjoner, og at fiendtlige krefter definitivt vil prøve å bruke denne ødeleggende konflikten for å hindre europeisk enighet.

Nouvelle Droitte, CasaPound og Der Dritte Weg

Etter Vejdelands tale var det tid for Pierre Krebs, en fransk-tysk teoretiker som er grunnleggeren av kulturforeningen og tenketanken Thule-Seminar og som nå talte for Nouvelle Droitte. Denne talen var akademisk og esoterisk, men også radikal i flere henseender når det gjaldt blodmystikk, ariske arketyper og rasesjelen. Krebs motsatte seg Spenglers tese om at slutten på Vesten er uunngåelig, og hevdet at vår rase kan leve evig hvis den holdes ren.

Davide Brancaglion fra CasaPound holdt deretter en tale som omhandlet både politisk og sosial kamp, men understreket også viktigheten av å forene seg rundt en felles europeisk idé og en europeisk nasjonalitet.

Sist ut var en aktivist fra Der Dritte Weg som gikk gjennom beleiringen av Budapest der tyske og ungarske tropper kjempet heroisk mot Sovjetunionen, som i dag er kjent som Glory Day og minnes med en minnemarsj hvert år.

Kunst- og kulturbyen Wien

Søndagen var viet til en omvisning i kunst- og kulturbyen Wien hvor gjestene vandret blant alt fra flotte monumenter, statuer og katedraler, Habsburgslottet, Mozarts residens og Hitlers balkong hvor han talte til østerrikerne under Anschluss. Gamlebyen – som ikke var bombet i stykker av de allierte – ble også besøkt, hvor følget også fikk høre om lokale sagn som har overlevd den dag i dag. Det er klart at Wien er en by med en rik og veldig interessant historie, med en fantastisk kunst og kultur som minner oss om hva vår rase er i stand til å skape.

Avslutningsvis vil Den nordiske motstandsbevegelsen takke Gerd Honsik-komiteen for invitasjonen til kongressen og ikke minst de østerrikske kameratene for den store gjestfriheten som ble vist våre medlemmer.

Del artikkelen

Engasjér deg i kampen – søk om medlemskap!

Motstandsmedia

Vår politikk

Bidra økonomisk – donér til kampen!

Nedlastinger