Ekspedisjonstrening på Hardangervidda

forside

Les mer

Del artikkelen

VK
Telegram
Twitter
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Reddit
Email
Print
Rede 1 arrangerte vintertrening i -20° på Hardangervidda.

Den nordiske naturen har mye å by på og mange vil si seg enige i at teltturer på sommeren med bål og fisking er å leve livet. Dette er selvfølgelig noe av det beste man kan oppleve, men det vil ikke si at en helgetur på vinterhalvåret når temperaturen synker kraftig er noe å grue seg over. Tvert om så er det her man virkelig får satt utstyr og kunnskap på prøve; når valgene man tar kan stå på liv og helse i betydelig grad så begynner det å bli interessant. Når det ikke er noe vann å få tak i utenom snø og is og når det ikke lar seg gjøre å fyre opp bål eller benytte seg av gassbrennere så stiller mye seg annerledes.

I den forbindelse så har Motstandsbevegelsen på Østlandet benyttet anledningen til å besøke områder rundt Solheimstulen som ligger i Uvdal (ca. 1000 moh.) helt inntil Hardangervidda nasjonalpark.

Hensikten med turen var å få erfaringer rundt det å holde seg varm når temperaturen ligger et sted mellom 20 og 25 kuldegrader. Denne gang så ble valget av telt en type lavvo uten innertelt og uten noen form av brenner eller ovn slik at inne- og utetemperaturen ikke skilte seg noe anmerkelsesverdig. For å virkelig få følelse av hvordan det er å sove i kaldt klima så ble det heller ikke benyttet noen form for beskyttelse mot den kalde bakken annet en liggeunderlag under soveposene.

Det ble i løpet av turen gitt kurs i bruk av multifuelbrennere så vel som bruk av håndholdt GPS, som er et kritisk verktøy hvis man i løpet av turen skulle befinne seg i snøstorm. Fremkomstmiddel som ble benyttet var både ski og truger i forbindelse med de flere turene inn i marka som ble utført i løpet av helgen. For ekstra vinterutstyr som mat, klær, drivstoff, verktøy og telt så ble det også benyttet pulk.

I sin helhet så var dette både en spennende og lærerik tur som også inkluderte dagstur i Hallingskarvet. Kunnskapene og erfaringer man erverver sammen på slike aksjoner er gull verdt når man vel skal på en flere dagers ekspedisjon ut på vidda eller i villmarken generelt, noe som også var hensikten.

Se flere bilder fra turen nedenfor

Del artikkelen

Engasjér deg i kampen – søk om medlemskap!

Motstandsmedia

Vår politikk

Bidra økonomisk – donér til kampen!

Nedlastinger