Fjelltur i Hallingskarvet

20230923_100330

Les mer

Del artikkelen

VK
Telegram
Twitter
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Reddit
Email
Print
Motstandsbevegelsen har vært på tur i Hallingskarvet, en fjellrygg som strekker seg rundt 35 kilometer vestover fra Geilo i Hol kommune til nord for Finse i Ulvik kommune. Høyeste topp er Folarskardnuten på 1933 moh.

Turen begynte med en lang marsj i sakte stigende terreng før man kunne skimte fjellet i det fjerne. Etter å ha gått en stund ble det så laget en leir hvor man slo seg ned for å spise og drikke, samt legge igjen unødig bagasje før turen fortsatte mot fjellet.

Vann var å finne i de mange bekkene som man krysset på turen.

Ved bunnen av fjellet gikk underlaget fort fra jord og sti, til å bli en steinrøys. Terrenget ble brattere og noen steder måtte man klatre med både armer og bein. På vei opp skiftet været stadig. I det ene øyeblikket var det klar himmel og god utsikt, mens det i det andre øyeblikket kunne være overskyet og nedbør.

Etter at man hadde passert de snødekte områdene, kom man endelig fram til Folarskardnuten på 1933 moh.

Etter å ha nådd toppen og beundret den fantastiske utsikten, gikk turen deretter tilbake til leiren. Når kvelden nærmet seg slo man opp teltene og hygget seg med god mat og prat, før det var tid for å få seg litt søvn.

Ettersom det hadde vært frost om natten ble man neste morgen møtt av et tynt lag snø på teltene. Etter et frokostmåltid ble teltene deretter pakket sammen, og turen fortsatte tilbake til samlingsplassen.

Vel fremme ved samlingsplassen ble utsyr pakket inn i biler og man tok så farvel med kamerater for denne gangen. Ønsker du selv å delta på turer som arrangeres av Den nordiske motstandsbevegelsen kan du søke medlemskap HER.

Del artikkelen

Engasjér deg i kampen – søk om medlemskap!

Motstandsmedia

Vår politikk

Bidra økonomisk – donér til kampen!

Nedlastinger