«Motstandsbevegelsen – 20 år med revolusjonær kamp»

bok-front
Lørdag den 10. mars ble Den nordiske motstandsbevegelsens jubileumsbok offisielt lansert

Lørdag den 10. mars ble Den nordiske motstandsbevegelsens jubileumsbok offisielt lansert på en folkekonferanse i regi av den svenske riksledelsen.

Tittelen på boken er «Motstandsbevegelsen – 20 år av revolusjonær kamp». Boken inneholder blant annet fakta om organisasjonen og dens virksomhet de siste 20 årene, personlige fortellinger fra mangeårige medlemmer, fotogalleri og mye mer. I bokens produktbeskrivelse står følgende:

I 20 år har Nordiska motståndsrörelsen tjänat kampen. Från att ha varit en marginell grupp i slutet av 90-talet har organisationen växt sig starkare. 20 år av kamp har inneburit hård repression från systemet, motgångar och ett krävande liv för individen, men det har också skapat framgångar, kamratskap och en slagkraftig organisation som står redo inför framtidens utmaningar.

Motståndsrörelsen mår idag bättre än någonsin och har på allvar blivit en kraft att räkna med. I nuvarande stund håller regeringen krismöten med riksdagspartierna om att stoppa vår framfart och det senaste året har massmedia hetsat obeskrivligt mycket mot organisationen. Grundlagar inskränks på löpande band och inga regler tycks otillåtna för ett system som helt börjar tappa greppet. Motståndsrörelsen har medvind och vinner mark hela tiden.

Men kampen har inte (och är inte och kommer inte vara) en dans på rosor. En revolutionär organisation som utsätts för en stark yttre press som andra nationella organisationer bara kan föreställa sig, gör också misstag. I denna 20-årsbok kommer du få läsa om både våra bra perioder men också de dåliga.

Denna 20-årsbok är i all väsentlighet den sanna berättelsen om Nordiska motståndsrörelsen. Det är berättelsen om en organisation som gjort sina misstag men som också varit den enda nationella organisation som överlevt under hela denna 20-årsperiod och som nu står starkare än någonsin. I med- och motgångar har Nordiska motståndsrörelsen i 20 års tid följt den radikala linjen och vi har därmed förblivit ärliga både mot oss själva och andra.

>> Klikk her for å bestille boken!

Del artikkelen

Engasjér deg i kampen – søk om medlemskap!

Motstandsmedia

Vår politikk

Bidra økonomisk – donér til kampen!

Nedlastinger