Kommentar angående Dagsavisens løgnartikler om Motstandsbevegelsen

Dagsavisen
Her følger en kommentar angående Dagsavisens løgnartikler om Den nordiske motstandsbevegelsen.

Dagsavisen publiserte lørdag – i anledningen åpningen av homofestivalen Oslo Pride – to løgnaktige hetsartikler om Den nordiske motstandsbevegelsen. Begge artiklene er forfattet av den selverklærte «nymarxisten» Bernt Erik Pedersen og baserer seg på løgnen om at Motstandsbevegelsen bedriver omfattende kartlegging av homolobbyister og deltakere i homofestivaler som Pride. En løgn som vi for øvrig har tilbakevist tidligere.

Det bør også tillegges at den såkalte journalisten ikke har tatt seg bryet med å kontakte organisasjonen, hverken via e-post eller telefon, for å gi oss mulighet til å komme med tilsvar på løgnene. Han har derimot forsøkt å kontakte Tommy Nyberg, fra organisasjonens riksledelse, privat.

I den første artikkelen med overskriften «Nynazister kartlegger oss», intervjues lederen for Skeiv Ungdom Østfold, Kristoffer Lorang Mathisen. I tillegg til å være aktiv og organisert homolobbyist er Lorang Mathisen også en rabiat meningsmotstander som har tatt til orde for å innskrenke organisasjonens rettigheter og arrangert motdemonstrasjoner mot Motstandsbevegelsen.

Andre meningsmotstandere som intervjues er Shoaib Sultan fra Antirasistisk senter og Mina Wikshåland Skouen fra Den norske Helsingforskomiteen, som jobber med menneskerettigheter for LHBTI-personer.

DSC_0151
Dette bilde er hentet fra Frihetskamps bildeartikkel fra Oslo Pride 2016, hvor man blant annet avslørte at politiet brøt mot sitt eget uniformsreglement.

I artikkel nummer to, som har overskriften «Voldelige nazister har pekt oss ut som hovedfiende. Det er skremmende», intervjues Ingvild Endestad som er lederen for organisasjonen FRI (Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold). Endestad er naturligvis også en meningsmotstander og har vært med på å arrangere motdemonstrasjoner mot Motstandsbevegelsen. Fri er for øvrig også hovedarrangør for homofestivalen Oslo Pride.

Utover disse refereres det også til Antirasistisk senter sin såkalte rapport kalt «Norsk høyreekstremisme 2018» og den EU-finansierte Rainbow Index-rapporten som er utarbeidet av ILGA Europa, som er en paraplyorganisasjon for LHBTI-grupper. I begge disse såkalte rapportene gjentas samme løgn om påstått kartlegging.

Hovedløgnen som begge artiklene bygger på er altså påstanden om at Den nordiske motstandsbevegelsen fotograferer og kartlegger aktive medlemmer av homobevegelsen og deltakere på deres arrangementer (som homofestivalen Pride), og at organisasjonen deretter bruker dette til å blant annet henge ut folk i egen media og lage «interne lister over meningsmotstandere».

Antirasistisk senter sin såkalte rapport om Motstandsbevegelsen. Kommentar om «rapporten» kan leses HER.

Påstanden er noe vi har dementert tidligere en rekke ganger, men som aktivt brukes av både systemet, løgnmedia, homobevegelsen og andre meningsmotstandere for å svartmale Motstandsbevegelsen, men sikkert også for å skaffe økte statlige økonomiske bidrag til homobevegelsen og antirasistisk virksomhet, samt for å legitimere det påståtte behovet av homoparader og organisasjoner som FRI, Skeiv ungdom, Antirasistisk senter osv.

Samtlige som har bidratt til artiklene hevder at de er både urolige og redde som følge av den påståtte kartleggingen og mener denne skremmer mennesker fra å delta i homofestivaler, engasjere seg i homobevegelsen osv. FRI-leder Ingvild Endestad mener også at Motstandsbevegelsens egne demonstrasjoner bidrar til dette.

– Uavhengig av hvor stor den relle trusselen er, er det skremmende for folk at Den nordiske motstandsbevegelsen marsjerer i gatene, og at de følger våre arrangementer. Konsekvensen er at mange vegrer seg mot å ta tillitsverv i FRI, delta i Pride-paraden, eller ta med ungene.

Så for ordens skyld, selv om det føles som en evig repetisjon, la oss klargjøre: Det stemmer at journalister fra nettavisen Frihetskamp har vært tilstede på enkelte pride-parader, i likhet med annen media. Men hvor løgnmedias intensjon er å hylle og promotere homolobbyen og deres agenda, har Frihetskamps journalister vært tilstede for å dokumentere, kritisk granske og ikke minste rette søkelyset mot slikt som løgnpressen ofte feier under teppet.

I motsetning til våre meningsmotstandere, systemet og løgnmedia så bedriver ikke nettavisen Frihetskamp kartlegging og uthengning av tilfeldige meningsmotstandere, bare fordi de har deltatt i en demonstrasjon eller er politisk aktive. Vi forbeholder oss derimot retten til å omtale, dokumentere og kritisk granske homobevegelsen, pride-festivaler og deres offisielle talsmenn og -kvinner.

Hva gjelder Den nordiske motstandsbevegelsen, så bekjemper vi naturligvis homolobbyen og deres livsfiendtlige ideologi og agenda. Ikke gjennom «kartlegging», men gjennom propaganda, aktivisme, aksjoner, demonstrasjoner, folkeopplysning og ikke minst organisasjonsbygging.

Vil du bidra, engasjer deg i Motstandsbevegelsen i dag!

Del artikkelen

Engasjér deg i kampen – søk om medlemskap!

Motstandsmedia

Vår politikk

Bidra økonomisk – donér til kampen!

Nedlastinger