Motstandsbevegelsen medvirker i dokumentarserie på Viaplay

Bilde: Nordic entertainment group.
Redaksjonen forteller her mer om hva serien inneholder og om organisasjonens medvirkning i den.

I morgen slippes dokumentarserien «Omgitt av fiender» som i seks deler ifølge Viaplays nettside skal svare på «hva det er som får nøkkelpersonene i det nordiske høyreekstreme miljøet til å leve slike ekstreme liv?».

Serien er basert på intervjuer med representanter for nasjonale og kontrajihadistiske organisasjoner, samt med såkalte eksperter på området, politi og forrædere som tidligere har vært nasjonale, men som nå aktivt bekjemper vårt folks rett til overlevelse. Dette alterneres med nyhetsklipp og filmer fra de forskjellige organisasjonenes virksomhet.

Det er en tydelig partisk, propagandistisk og antinasjonal serie og mye av series fokus ligger på å forsøke å forbinde de forskjellige representantene med våpen og terrorhandlinger. Eksempelvis får Anders Behring Breivik og hans ugjerning på Utøya i 2011 mye oppmerksomhet.

Det skal dog innrømmes at det også tas opp en del andre problemstillinger som i det minste er ganske interessante og noe mer objektive, slik som om forbud virkelig er den rette veien å gå for å stoppe oss og om noen individer kanskje bare blir enda mer radikalisert om de trampes på og utsettes for hard represjon.

Skjermbilde: Viaplay.no

Fra Den nordiske motstandsbevegelsen deltar lederen Simon Lindberg, æresmedlemmet Vera Oredsson og den ansvarlige utgiveren for Motstandsbevegelsen i Sveriges nettsider, Emma Karlsson. De får veldig begrenset, men likevel relativt åpent og uklippet, svare på spørsmål om sine liv, om organisasjonen og om sine meninger.

Videre er også det tidligere medlemmet Jimmy Thunlind med – først som representant og positiv til nasjonalsosialismen og i senere avsnitt som forræder og åpent fiendtlig til Motstandsbevegelsen.

Selv om serien altså inneholder noen bra deler, må det likevel klargjøres at det meste er ren dritt av den type vi har sett flere ganger tidligere i løpet av årene når nasjonale skal portretteres i etablert media. For journalisten Henrik Evertsson som tidligere har fulgt Den nordiske motstandsbevegelsen i den betydelig mer objektive, og således også mange ganger bedre dokumentaren, Rasekrigerne, er dette et virkelig lavmål hvor han viser seg være akkurat like falsk og uinteressert av å faktisk bedrive virkelig journalistikk som sine øvrige kolleger i bransjen.

Den nordiske motstandsbevegelsen offisielle podkast Ledarperspektiv kommer i kveld med et spesialavsnitt hvor Simon Lindberg og Fredrik Vejdeland diskuterer serien og svarer noen av løgnene og de stygge propagandaknepene som brukes mot organisasjonen. Allerede nå har vi dog vært i kontakt med Lindberg for å få vite hva han synes er de tre verste tingene med serien, slik at du som leser dette kan ta det med deg om du velger å se den. Han svarte slik:

Ja, det klart første er jo at de forsøker å koble oss til terrorisme, selv om vi er en sivil og lovlig Motstandsbevegelse. Vi er absolutt ingen pasifister, men vold bruker vi kun i selvforsvar.

Det andre er at vi sammenkobles med Israel-elskende kontrajihadister gjennom at både vi og dem her får gå under det veldig misvisende samlingsnavnet «høyreekstremister». Jeg vil dog virkelig understreke at Paludans Stram Kurs og norske SIAN i mange spørsmål er så langt man bare kan komme fra Motstandsbevegelsen og at vi ikke på noen måte ønsker å bli assosiert med dem. Det er og vil alltid være rase som er problemet og løsningen – aldri religion.

Det tredje er vel løgnene som Jimmy Thunlind spyr fra seg for å skape reaksjon og forsøke gjøre seg interessant. Thunlind, eller Marklund som han i det minste het nylig til han skaffet seg hemmelig adresse, er ikke noe annet enn en forræder som i dag gjør alt han kan for å skade den nasjonale bevegelsen og hjelpe verdenseliten med å erstatte vårt folk. Flaks for oss er han dog ikke spesielt begavet med det han gjør, men likevel kan han vel klare å lure noen idiot og derfor er det også verdt å ta ham opp her som en av de tre sakene.

Lindberg sier videre at han ikke anbefaler noen å betale for å se serien, men hvis man er bevisst og forberedt på løgnene og vinklingen, alternativt spoler fremover for å bare se delene hvor Motstandsbevegelsens representanter deltar, så «kan det vel gå å sløse et par regnfulle ettermiddager på det om man likevel allerede betaler for Viaplay eller kommer over innholdet på en annen måte».

Ledarperspektiv avsnitt 81 finner du på Nordisk radio fra kl. 22.00 i kveld. «Omgitt av fiender» har premiere i samtlige nordiske land på Viaplay kl. 00.01 i natt. En lengre artikkel om Jimmy Thunlind/Marklund vil slippes i løpet av morgendagen.

Del artikkelen

Engasjér deg i kampen – søk om medlemskap!

Motstandsmedia

Vår politikk

Bidra økonomisk – donér til kampen!

Nedlastinger