Organisasjonsdagene 2023

DSC_0061a
Den første helgen i mars gikk Motstandsbevegelsens årlige arrangement Organisasjonsdagene av stabelen, denne gangen et sted i Dalarna og under slagordet «En sterkere kraft».

Svenske Näste 5 arrangerte årets utgave av Organisasjonsdagene, med blant annet treninger, foredrag og bokseturnering på timeplanen. Oppsettet var likt det forrige arrangementet med fokus på det enkelte medlem.

Når samtlige deltakere fra alle kanter av Norden hadde ankommet lokalet, ønsket konferansier Lukas Lindgren dem alle velkommen. Helgens timeplan ble så presentert og deltakerne ble informert om å holde øye med timeplanen som ble satt opp rundt i lokalet for ikke å gå glipp av noe.

Kort tid etter gikk lederen av Den nordiske motstandsbevegelsen, Simon Lindberg, opp på scenen. Lindberg gikk gjennom hva som mentes med helgens tema, En sterkere kraft, og sa at hele bevegelsen må bli en sterkere kraft på flere måter hvis den skal lykkes i målet om å samle Norden. Han sa også at mye fokus ville dreie seg om den mest bokstavelige tolkningen, og det ble satt et mål om at organisasjonen som kollektiv skulle være i 100 % bedre fysisk form i løpet av året 2023.

Motstandsbevegelsens leder Simon Lindberg forklarer helgens tema.

Dagens første foredrag startet med det svenske riksrådsmedlemmet Fredrik Vejdeland, og hadde tittelen Trening som propaganda. Den nasjonalsosialistiske treenigheten av sinn, kropp og sjel er det som trengs i kampen. Organisasjonen må bli flinkere til å trene og konkurrere med hverandre, og Vejdeland ramset opp flere ulike positive endringer som skjer hos en person som tidligere aldri har trent, men som så starter. Vi må skape tøffhet i organisasjonen ved å dele smerte med hverandre gjennom trening.

Dagens andre foredrag ble holdt av Andreas Holmvall. Den første delen handlet om hva propaganda egentlig er og hvordan bevegelsen bruker den for å nå folk med budskapet vårt. Den andre delen gikk gjennom de tre ulike kategoriene som Motståndsmedia jobber med – foto, grafikk og video – og viste frem noe av det beste som ble laget året før. Folkets stadig dårligere konsentrasjonsevne har de siste årene bydd på en stadig større utfordring med spredning av propaganda, noe som gjør at en video helst ikke bør være lengre enn 15-30 sekunder for å få skikkelig gjennomslag.

Andreas Holmvall holder et foredrag om media.

Senere var det tid for representanter fra Norge og Danmark å innta scenen. Først opp var Tommy Olsen – leder for den norske avdelingen – som talte om at det å være aktiv nasjonalsosialist kan koste, men at valget står mellom offervilje eller å leve livet sitt som en lydig hund under et undertrykkende system. Han talte også om nasjonale som har forstått vårt folks situasjon, men som likevel sprer defaitisme og forfekter tannløse alternativer, som en indre feig fiende som aldri bør unnskyldes på noen måte.

Nestemann opp på scenen var Joakim Johansen, redesjef fra Danmark, som kort rapporterte om omstruktureringer som er gjort i Danmark den siste tiden, og at kampen fortsetter med uforminsket styrke. Det var også kommet hilsener fra både Finland og Island i brevform, som ble lest opp for publikum.

Det var deretter tid for lunsj hvor det ble servert gulasjsuppe med diverse tilbehør. Takket være den utmerkede planleggingen var det ikke noe stress denne helgen, og alle hadde god tid mellom de forskjellige aktivitetene, som deretter ble fulgt opp med ulike workshops.

Lørdagens lunsj serveres til sultne kamerater.

To utvalgte kurs på 60 minutter hver, med ti ulike workshops å velge mellom, ventet på de mette kameratene. Her kunne man utdype kunnskapen sin i alt fra PGP-kryptering, bilderedigering og hvordan bli en bedre taler, til mer praktiske ting som selvforsvar mot kniv, eller med fanestang, samt hvordan gjøre opp ild.

Deretter ordnet arrangørene i stand det som skulle til for helgens kanskje mest etterlengtede aktivitet – nemlig bokseturneringen. Det som skilte seg fra i fjor var at hele konkurransen i år ble delt inn i to ulike vektklasser, med tre medaljeplasser til hver.

En av mange intensive boksekamper.

Etter en svett og intens kamp gikk aktivisten Marcus Hansson fra Näste 3 av med seieren i lettvekteren, tett fulgt av en annen aktivist fra Näste 3, og en aktivist fra Danmark på tredjeplass. I tungvektsklassen gikk det om mulig enda villere til, og en blodig Anders Gudmarsson tok hjem tredjeplassen etter en meget jevn kamp mot Pär Sjögren, som selv kom på andreplass etter å ha møtt Martin Saxlind i finalen.

Pär Sjögren overrekker vandrepokalen til den nye vinneren.

Under tiden som kampene ble utkjempet i bokseringen, lagde kjøkkenlaget middagen – spagetti og kjøttsaus – som ble servert til de slitne kameratene rett etter konkurransen. De som ikke ble sittende i spisesalen og pratet for lenge fikk også mulighet til å kjøpe noe ved de ulike salgsbordene som var satt opp.

Etter middagen var det tid for prisutdeling. Det var ikke bare bokserne fra bokseturneringen som ble overrakt premier, men også kandidatene som kjempet i valgkampen, og som alle ble hyllet med rungende applaus. Nye aktivister ble også til slutt utnevnt og en tidligere ansvarlig utgiver ble takket med en egen pris.

Noen av valgkandidatene mottar priser.

Til slutt var det tid for Motstandsbevegelsens leder å si noen avsluttende ord på den vellykkede dagen. Lindberg snakket om hvordan Motstandsbevegelsen, til tross for ekstremt små økonomiske ressurser, og til tross for at den i dag er liten i størrelse sammenlignet med de vanlige «demokratiske» partiene, kan oppnå så mye mer enn hva de kan. Men til tross for dette, og uten noen økning i ressurser eller moral, kan man likevel bli en enda sterkere kraft.

En kraftfull avslutningstale holdes av Simon Lindberg.

Nasjonale fra hele verden ser opp til oss som et eksempel, og systemet kaster bort enorme ressurser på oss fordi de er livredde for at vi skal vokse oss større. De kan avlytte oss, trakassere oss, fengsle oss, men…

VÅR FANATISME VIL DE ALDRI KLARE Å TA FRA OSS!

Talen ble deretter avsluttet med en «stående applaus» på ekte nasjonalsosialistisk vis.

Konferansieren erklærte dermed lørdagen som ferdig, og alle la seg etter en lang, men givende dag.

07:30 var det oppvåkning på søndag, men flertallet av deltakerne hadde allerede stått opp tidligere enn det, og dro til spisesalen for å spise frokost.

Med alle mette og fornøyde startet dagens første aktivitet, som var et «møte» med Den nordiske motstandsbevegelsens svenske rikssråd.

Det svenske riksrådet presenterer viktige nyheter og endringer.

Her kunne de fremmøtte dele viktig informasjon om hva som vil skje i organisasjonen i nær fremtid, samt at mange flere praktiske direktiver og nyheter om temaet – En sterkere kraft – ble forklart i flere trinn. Etter dette måtte alle medlemmer forlate lokalet, slik at Motstandsbevegelsens aktivister mer privat kunne lufte spørsmål og ideer med riksrådet.

Hampus Maijala snakker om trening.

Det var deretter tid for et foredrag om kroppsvekttrening, holdt av redesjef Hampus Maijala. Han dekket mange viktige grunnleggende ting om konseptet og hvordan du får mest mulig ut av en treningsøkt som ikke involverer normalvekter eller utstyr, og gikk også gjennom en demonstrasjonsvideo med mange eksempler på øvelser.

Da helgens siste aktivitet var over, takket konferansieren samtlige for deres deltakelse under helgens arrangement, samt alle som hjalp til med å organisere arrangementet og som gjorde det så vellykket. Etter det tok kameratene farvel med hverandre og dro tilbake til redene sine rundt om i Norden, fylt med enda mer kampvilje enn før!

Del artikkelen

Engasjér deg i kampen – søk om medlemskap!

Motstandsmedia

Vår politikk

Bidra økonomisk – donér til kampen!

Nedlastinger