Et tilbakeblikk på året 2023

dvsv
Tommy Olsen, sjef over den norske grenen av Den nordiske motstandsbevegelsen, oppsummerer her året 2023.

Året 2023 har bydd på utfordringer i form av hackerangrep mot våre nettsider, etterfulgt av en dårlig service fra vår daværende nettsideleverandør One.com, noe som dessverre også førte til måneder med nedetid og derfor ingen mulighet til å publisere aktiviteter som har blitt utført, i denne perioden. Men til tross for dette er det likevel en del å hente frem fra året som har vært, og jeg vil i denne oppsummeringen trekke frem enkelte av dem.

Etter 26 år siden dens grunnleggelse har Den nordiske motstandsbevegelsen fortsatt å være den desidert mest aktive og omtalte nasjonalsosialistiske bevegelse i hele Norden, og det trolig også på verdensbasis. Med tanke på det arbeid og den utholdenhet som organisasjonens medlemmer har vist i en årrekke, den rekkevidde som organisasjonen har oppnådd både nasjonalt og globalt, samt den slagkraft som Motstandsbevegelsen i flere år tydelig har vist på gater og torv, er det heller ingen tvil om at vår struktur og kamp fungerer og høster sine frukter.

Kampen krever mer enn ord! Foto: Den nordiske motstandsbevegelsen.

En velorganisert nasjonalsosialistisk organisasjon som tør stå åpent frem på gatene og konfrontere fienden gjør seg helt enkelt mer merkbar enn de alternativer som lusker i korridorene og tilpasser seg regimets undertrykkelse. Den nordiske motstandsbevegelsen er også en organisasjon som arbeider bredt – og der nasjonalsosialismens folkefellesskap står sentralt. Det betyr at vi innehar en forståelse av behovet for menneskers ulike potensiale, fordelt til ulike roller og virksomheter – som igjen er nødvendige for å kunne oppnå ønsket mål. Dette i motsetning til det elitistiske ensidige tankesettet og klassekamp-splid som råder hos enkelte, og som kun leder til stagnasjon og fall.

Motstandsbevegelsen har vist seg å være en inspirasjon og ledestjerne for nasjonalsosialister verden over, hvilket igjen har ledet til at lignende organisasjoner har blitt grunnlagt, og nye vennskap har blitt formet.

Motstandsbevegelsen viser vei

Den nordiske motstandsbevegelsen har lik de øvrige år også i 2023 reist verden rundt for å opprettholde, og ikke minst forme et nytt samarbeid med lignende organisasjoner som allerede har år med erfaringer i kampen, eller nyopprettede organisasjoner som tidlig har vist seg verdige for samarbeid.

I oktober 2023 deltok Den nordiske motstandsbevegelsen på Gerd Honsik-Europakongressen i Wien. Fredrik Vejdeland holdt tale på vegne av organisasjonen og snakket om vår kamp for et samlet Norden og samarbeidet mellom europeiske nasjonale organisasjoner. Vejdeland slo fast at det er mer som forener oss europeere enn hva som skiller oss, men at det også er gamle konflikter og urettferdigheter som ligger under overflaten som vi må se forbi når de ikke lenger er relevante og nå når hele Europa er under angrep fra en fiende som vil utrydde oss.

Fredrik Vejdeland holder tale på Gerd Honsik-Europakongressen i Wien. Foto: Den nordiske motstandsbevegelsen.

I talen vendte Vejdeland ved flere anledninger tilbake til de reaksjonære nasjonalistene som i dag har støtte fra den globale makteliten. Disse har i sin tur dannet en allianse med liberale og globalister som bruker dem til å kontrollere opinionen og rekruttere arisk kanonføde til krigene ført av NATO og resten av Vesten. Vejdeland uttalte at NATO, hvis medlemsland er flerkulturelle og tillater millioner av rasefremmede å invadere Europa, ikke er en beskytter av Vesten som de reaksjonære nasjonalistene og de liberale hevder. Til slutt advarte Vejdeland om at krigen mellom Russland og Ukraina risikerer å skape splittelse og uvilje mellom nasjonale organisasjoner, og at fiendtlige krefter definitivt vil prøve å bruke denne ødeleggende konflikten for å hindre europeisk enighet.

Les mer: Den nordiske motstandsbevegelsen deltok på europeisk kongress i Wien

Spania

Den nasjonalsosialistiske organisasjonen Devenir Europeos holdt i februar 2023 en konferanse i Madrid hvor Motstandsbevegelsens leder Simon Lindberg holdt en tale og hvorpå et dypere samarbeid ble etablert. Etter en rekke medieoppslag om at Lindberg, omtalt som «Europas farligste mann», skulle tale under arrangementet var forventningene meget høye, og det hadde også ført til noe ekstra arbeid for arrangørene ettersom ytterligere personer søkte om å besøke arrangementet.

Den nordiske motstandsbevegelsens leder Simon Lindberg taler på en konferanse i Madrid, Spania. Foto: Den nordiske motstandsbevegelsen.

Lindberg talte om Den nordiske motstandsbevegelsens virksomhet som en bred organisasjon, men der aktivisme er satt i fokus og forklarte hvordan organisasjonen har gått frem for å bli slagkraftig. Talen ble deretter avsluttet med en actionfylt film fra Den nordiske motstandsbevegelsens demonstrasjoner og spektakulære aksjoner. Talen ble satt stor pris på og de spektakulære aksjonene, såkalte Skorzeny-aksjoner, var noe de spanske kameratene kom tilbake til flere ganger i løpet av helgen.

Devenir Europeos holder konferanse i Madrid. Foto: Den nordiske motstandsbevegelsen.

Det stod også klart for Motstandsbevegelsens delegasjon at Devenir Europeo, i likhet med Den nordiske motstandsbevegelsen, streber etter kvalitet fremfor kvantitet og at deres medlemmer besitter en offervilje.

Les mer: Den nordiske motstandsbevegelsen besøkte Devenir Europeo i Madrid

Ungarn

Allerede i 2019, kort tid etter at den ungarske organisasjonen Legio Hungaria ble dannet, ble det søkt samarbeid med Den nordiske motstandsbevegelsen, og en delegasjon ledet av Simon Lindberg var på plass i Budapest. Og den 16. august 2023 var representanter for Den nordiske motstandsbevegelsen på besøk i Ungarn for å feire den ungarske organisasjonens 5-års jubileum. Organisasjonen har vokst og modnet til en kraft å regne med i Ungarn og er på mange måter et eksempel i den europeiske frihetskampen gjennom en god organisasjonsstruktur og en aktiv og kjempende gruppe medlemmer.

Legio Hungaria holder 5-års jubileum. Foto: Den nordiske motstandsbevegelsen.

Daniel Odh holdt tale på vegne av Den nordiske motstandsbevegelsen, og som kort fortalt handlet om hvordan Legio Hungaria har gjort et stort inntrykk på ungarerne, men også den europeiske frihetskampen. På relativt kort tid har de imponert og inspirert mange nasjonale, og det også langt oppe i det kalde nord.

Etter talen var det tid for en seremoniell utveksling av faner, før Béla Incze, som er lederen for Legio Hungaria, delte ut utmerkelser til sine medlemmer som trofast har vært med i organisasjonen siden starten og frem til i dag.

Les mer: Legio Hungaria firade 5 år

Bulgaria

I 2023 var Den nordiske motstandsbevegelsen også på plass under Lukovmarsjen i Bulgaria, for å hedre general Hristo Lukov, samt hilse på venner i Bulgarsk Nasjonal Samling.

Motstandsbevegelsen på plass i Bulgaria. Foto: Den nordiske motstandsbevegelsen.

Les mer: Motståndsrörelsen i Bulgarien: Demonstrationer trots förbud

Tyskland

Sammen med æresmedlemmet Vera Oredsson (Sveriges første kvinnelige partileder) besøkte Motstandsbevegelsen i 2023 Tyskland og den velkjente Ursula Haverbeck, for å lage en dokumentarserie om deres liv og Det tredje riket. Dokumentarserien er ennå ikke sluppet.

Vera Oredsson til venstre og Ursula Haverbeck til høyre. Foto: Den nordiske motstandsbevegelsen.

Les mer: Möte med Ursula Haverbeck

Frankrike

I 2023 reiste Den nordiske motstandsbevegelsen til Frankrike der man deltok i en «forbudt» demonstrasjon for Jean d’Arc, deltok på Forum Europa-konferansen i Paris hvor Motstandsbevegelsens Henrik Philström talte, og ikke minst møtte Yvan Benedetti fra Les Nationalistes, med flere.

Yvan Benedetti, Henrik Philström og Pierre Marie Bonneau. Foto: Den nordiske motstandsbevegelsen.

Les mer: Motståndsrörelsen deltog på manifestation och konferens i Paris

Nordendagene

Av våre egne arrangementer bør nevnes det årlige arrangementet Nordendagene som i august 2023 ble arrangert nord for den svenske hovedstaden Stockholm. Nordendagene er et familievennlig arrangement som er åpen for både medlemmer og sympatisører, i alle aldre, og hvor man som utenforstående får en gylden mulighet til å bli nærmere kjent med bevegelsen og dets mange medlemmer.

Ettersom det er et familievennlig arrangement ble det også i 2023 satt mye fokus på barna, som både hadde tilgang til to hoppeslott, en fiskedam og hadde egne konkurranser hvor de kunne konkurrere og vinne premier i to ulike aldersgrupper. Dette ble selvsagt satt stor pris på av de mange barn som hadde møtt opp på arrangementet sammen med sine foreldre.

Hoppeslott for de minste, under arbeid. Foto: Den nordiske motstandsbevegelsen.

Foruten taler og foredrag er lagkonkurranser for de voksne et vanlig innslag på Nordendagene, og der vinneren kåres til «Årets nordmann». I 2023 konkurrerte lagene i blant annet bryting, skjoldkamp, knivduell, tautrekking, og sandsekkstafett.

Foto: Den nordiske motstandsbevegelsen.

I finalen ble det knivduell og bryting mellom Pär Sjögren og Anders Gudmarsson, hvorpå Sjögren tok hjem seieren som Årets nordmann. Premien til årets vinner var en håndlaget og runemønstret øks.

Pär Sjögren ble Årets nordmann. Foto: Den nordiske motstandsbevegelsen.

Pär Öberg holdt en inspirerende tale om viktigheten av organisering og skisserte noen av de tingene som Den nordiske motstandsbevegelsen har oppnådd de siste årene, som blant annet å bli den ledende nasjonalsosialistiske organisasjonen som hele verden enten har som et eksempel eller et hatobjekt.

Pär Öberg holder tale. Foto: Den nordiske motstandsbevegelsen.

Ved siden av det sosiale hvor deltakerne også hadde muligheten til å stifte nye bekjentskap, ble det også tid for å slappe av med et bad og bare nyte været.

En legal nasjonalsosialistisk hilsen fra Nordendagene 2023. Foto: Den nordiske motstandsbevegelsen.

Les mer: Rapport från Nordendagarna 2023

Organisasjonsdagene

Den første helgen i mars 2023 gikk Motstandsbevegelsens årlige arrangement Organisasjonsdagene av stabelen, denne gangen et sted i Dalarna og under slagordet «En sterkere kraft». Oppsettet var likt det forrige året med fokus på det enkelte medlem, hvor opplæring, taler og foredrag, og ikke minst en heftig bokseturnering stod på timeplanen.

Konferansier Lukas Lindgren ønsker alle velkommen til Organisasjonsdagene 2023. Foto: Den nordiske motstandsbevegelsen.

Under helgen ble det avsatt to økter på 60 minutter hver med ti ulike workshops å velge mellom. Her kunne man få opplæring om alt fra PGP-kryptering, bilderedigering og hvordan bli en bedre taler, til mer praktiske ting som selvforsvar og overlevelsesteknikker i villmarken.

Motstandsbevegelsens leder, Simon Lindberg, holdt også en tale om hvordan Motstandsbevegelsen, til tross for begrenset økonomiske ressurser, og til tross for at bevegelsen i dag er mindre i størrelse sammenlignet med de vanlige demokratiske partiene, likevel er i stand til å oppnå så mye mer enn hva de kan. Men til tross for dette, og uten noen økning i ressurser eller moral, kan bevegelsen likevel bli en enda sterkere kraft.

Simon Lindberg holder en kraftfull tale på Organisasjonsdagene 2023. Foto: Den nordiske motstandsbevegelsen.

Nasjonale fra hele verden ser opp til oss som et eksempel, og systemet kaster bort enorme ressurser på oss fordi de er livredde for at vi skal vokse oss større. De kan avlytte oss, trakassere oss, fengsle oss, men…VÅR FANATISME VIL DE ALDRI KLARE Å TA FRA OSS!

Sitat fra Simon Lindbergs tale på Organisasjonsdagene 2023.

Talen ble deretter avsluttet med en «stående applaus» på ekte nasjonalsosialistisk vis.

Selv holdt jeg en tale på Organisasjonsdagene om det å være en aktiv nasjonalsosialist, at det naturligvis vil kunne koste å stå opp mot et regime som undertrykker eget folk til fordel for rasefremmede, men at det også står mellom det å kjempe eller kapitulere, og hvor sistnevnte ikke er et alternativ.

Senere ble det tid for helgens kanskje mest etterlengtede aktivitet – nemlig bokseturneringen. Marcus Hansson tok seieren i lettvekten, og Martin Saxlind i tungvektsdivisjonen.

Pär Sjögren overrekker pokalen til Martin Saxlind. Foto: Den nordiske motstandsbevegelsen.

Premier ble også overrakt til kandidatene som kjempet i valgkampen, nye aktivister ble utnevnt og en spesiell pris gikk til en tidligere ansvarlig utgiver av Nordfront.se.

Kanditatene i Valgkampen overrekes priser for sin innsats. Foto: Den nordiske motstandsbevegelsen.

Les mer: Organisasjonsdagene 2023

Arbeidernes dag

arbeidernes dag den 1. mai arrangerte Den nordiske motstandsbevegelsen et meget vellykket torgmøte i Sundsvall, motdemonstrerte og kuppet sosialdemokratenes demonstrasjon i Trollhättan, infiltrerte sosialdemokratenes tog i Växjö og Stockholm, samt gjennomførte en rekke andre 1 mai-aktiviteter i hele Norden.

Pär Öberg holder tale på arbeidernes dag. Foto: Den nordiske motstandsbevegelsen.

Et artig innslag dette året var da Motstandsbevegelsen infiltrerte Sosialdemokratenes tog og anvendte skilter med budskap som mer tydeliggjør hva Sosialdemokratene faktisk mener. Marcus Hansson ble ironisk nok også pågrepet for å ha deltatt i toget med et skilt som kun siterer en sosialdemokrats eget utsagn.

Marcus Hansson blir pågrepet. Foto: Den nordiske motstandsbevegelsen.
Sosialdemokrati er folkeforræderi. Foto: Den nordiske motstandsbevegelsen.

Under et torgmøte i Sundsvall inviterte Den nordiske motstandsbevegelsen publikum opp på scenen for å stille spørsmål til bevegelsens representanter. Komisk nok kom det også en klovn opp på scenen og stilte spørsmålet; «hva synes dere om jøder?».

Les mer: Liverapportering: 1 maj

Urfolksdagen

I anledning Urfolksdagen den 9. august deltok Den nordiske motstandsbevegelsen i Patriotic Alternatives kampanje for å rette oppmerksomheten mot det faktum at urfolket i Vesten har blitt gjenstand for et folkeutbytte, som da realiseres gjennom en orkestrert masseinnvandring av rasefremmede, etterfulgt av undertrykkelse og hat mot hvite mennesker i deres eget hjemland.

Ingen stemte for et folkeutbytte!. Foto: Den nordiske motstandsbevegelsen.

Den nordiske motstandsbevegelsen utførte aktivisme i hele Norden for den hvite urbefolkningen, noe som merkverdig nok også plaget hvite venstreorienterte mennesker.

Plakat klistret opp i Oslo. Foto: Den nordiske motstandsbevegelsen.

Les mer: Aktivisme i hele Norden for den hvite urbefolkningen

Den internasjonale holocaust-dagen

På Den internasjonale holocaust-dagen den 27. januar gjennomførte Den nordiske motstandsbevegelsen en god del aktivisme i hele Norden for å rette oppmerksomheten mot og da bekjempe den største løgn i moderne historie, nemlig påstanden om at 6 millioner jøder skal ha blitt systematisk utryddet i nasjonalsosialistenes konsentrasjonsleirer under andre verdenskrig.

Et nyoppdaget dokument fra et av FNs egne undervisningsprogrammer understreker «holocaust» som det moralske grunnlaget for globalisering og hvitt folkemord. Altså nok en god grunn for å avsløre «holocaust» som; den løgn den er.

«Holocaust» er en bløff! Foto: Den nordiske motstandsbevegelsen.

I Norge ble det satt opp en god del plakater, skilt, bannere, og ikke minst såper med teksten; Nok løgner! «Holocaust» er en bløff!. Såpene (som også denne gangen var fri for jødisk fett) spiller på myten om at nasjonalsosialistene under andre verdenskrig skal ha lagd såper av fett fra døde jøder, noe selv såkalte holocaust-eksperter senere har måttet erkjenne kun var krigspropaganda og bløff.

Jødefri såpe og informasjon plassert inne på et toalett på et kjøpesenter i Bergen. Foto: Den nordiske motstandsbevegelsen.

Som nevnt innledningsvis har Motstandsbevegelsens nettside Frihetskamp.net startet et nytt prosjekt som ble planlagt i 2023 – «Holocaust» under lupen – som du også kan finne på nettsidens samleside om «Holocaust».

Les mer: «Holocaust er en bløff» – massiv kampanje i hele Norden

Løslat Rob Rundo!

I April 2023 gjennomførte Den nordiske motstandsbevegelsen flere banneraksjoner i hele Norden der man krevde frihet for den fengslede amerikanske nasjonalisten Rob Rundo. I slutten av mars ble han arrestert i Romania og deportert til USA, mistenkt for å ha «konspirert for å rekruttere og trene medlemmer til voldshandlinger og for å ha deltatt i voldshandlinger i USA». Mistanken kommer kun på grunn av Rundos nasjonale virksomhet hvor han organiserer hvit ungdom til kampsporttrening, og således er det snakk om ren politisk represjon.

Banneraksjon i Bergen. Foto: Den nordiske motstandsbevegelsen.

Motstandsbevegelsen har hatt god kontakt med Rundo oppgjennom årene, og han har blant annet vært gjest på Nordic Frontier og Bellum.

Les mer: Aktivisme rundt om i Norden: Løslat Rob Rundo

Quisling – ingen landsforræder!

I oktober 2023 hedret Motstandsbevegelsen den norske nasjonalsosialisten Vidkun Quisling, som ble henrettet på Akershus festning den 24. oktober 1945. En god del plakater med bilde av Norges tidligere fører, og sitat fra hans kone Maria Quisling, ble satt opp på passende steder.

Elsket sitt land og sitt folk, mer enn sitt liv. Foto: Den nordiske motstandsbevegelsen.

I Bergen hedret man også andre nasjonalsosialistiske helter som ble henrettet etter krigen, ved å henge opp en blomsterkrans og et skilt med deres navn, ved Bergen festning.

Henrettet ved Bergen festning. Foto: Den nordiske motstandsbevegelsen.

Den nordiske motstandsbevegelsen støtter offensiven mot Israel

Den 7. oktober 2023 uførte Hamas et vellykket hevnangrep på okkupasjonsmakten Israel. Selvforsvar er en selvfølge, og Den nordiske motstandsbevegelsen stiller seg helhjertet bak den palestinske offensiven og for det palestinske folkets rett til en suveren nasjon etter de grensene som rådet før seiersmaktene i andre verdenskrig dannet Israel i 1948 på okkupert land.

Vi støtter enhver motstand mot sionismen! Foto: Den nordiske motstandsbevegelsen.

I oktober 2023 gjennomførte Den nordiske motstandsbevegelsen en pan-nordisk aksjon for å vise støtte til kampen mot israelsk imperialisme, jødisk makt og global sionisme.

Store mengder plakater mot terrorstaten Israel og sionismen ble hengt opp i Norges hovedstad, Oslo. Foto: Den nordiske motstandsbevegelsen.

I flere byer i Norden ble det gjennomført offentlige aksjoner med taler fra organisasjonens representanter, samt gjennomført ulike banneraksjoner, distribuering av flyveblad og oppheng av plakater og klistremerker. Ikke minst ble Israels flagg brent over hele Norden.

Israels flagg går i ovnen. Foto: Den nordiske motstandsbevegelsen.

Les mer: Vi støtter enhver motstand mot sionismen!

Lyndemonstrasjon i Stockholm

Av demonstrasjoner som Den nordiske motstandsbevegelsen har gjennomført i 2023 vil jeg ta med den vellykkede lyndemonstrasjonen i Stockholm, hvor Motstandsbevegelsen demonstrerte mot den globalistiske krigsalliansen NATO.

Nei til NATO! Foto: Den nordiske motstandsbevegelsen.

Motstandsbevegelsen demonstrerte med flagg, bannere og fakler gjennom alle de sentrale delene av Stockholm og det ble holdt taler blant annet på Sergels torg.

EU-flagg brennes. Foto: Den nordiske motstandsbevegelsen.

Avslutningsvis ble globalistflagg fra EU og NATO brent til rungende applaus fra demonstrasjonsdeltakerne.

Les mer: Nej till Nato! – Motståndsrörelsen demonstrerade mitt i huvudstaden

«Flytt deg, ellers senker jeg deg!»

Årets kommentar vil jeg tildele aktivisten Joakim Kannisto, som midt under en tale konfronterer en rasefremmed meningsmotstander som kommer frem litt for nær.

Under parolen «Martyrenes blod krever kamp i dag!» holdt Den nordiske motstandsbevegelsen en lyndemonstrasjon i Västerås, til minne om nasjonalisten Daniel Wretström som den 9. desember 2000 ble brutalt drept av rasefremmede. Andre falne helter som har blitt drept ble også hedret.

Motstandsbevegelsen ved graven til Daniel Wretström. Foto: Den nordiske motstandsbevegelsen.
Krans legges ned på graven. Foto: Den nordiske motstandsbevegelsen.

Les mer: Blixtdemonstration med hedrande av martyrer

Konfettiaksjon og plakater i Bergen

I oktober 2023 gjennomførte Den nordiske motstandsbevegelsen en offensiv med plakater og konfetti i Bergen sentrum, for å markere motstand mot terrorstaten Israel og sionismen.

Plakater hengt opp i Bergen sentrum. Foto: Den nordiske motstandsbevegelsen.

Etter å ha tapetsert Bergen med plakater var det tur for å besøke Bergens største kjøpesenter Galleriet og Bergen storsenter. Her ble det gjennomført konfettiaksjoner for å reklamere for Norges beste nasjonalsosialistiske nettavis Frihetskamp.net.

Konfettiaksjon i Bergen. Foto: Den nordiske motstandsbevegelsen.

Les mer: Konfettiaksjon og plakater i Bergen

Propagandaoffensiv på Østlandet

I april 2023 gjennomførte Den nordiske motstandsbevegelsen en propagandaoffensiv i byen Ski, på Østlandet. En god del flyveblader ble delt ut i postkasser, under vindusviskere på biler, og til forbipasserende mennesker. I tillegg ble det hengt opp mange plakater og skilter som inneholdt de 9 punktene tilhørende Motstandsbevegelsens politiske program «Vår vei», samt budskapet White Lives Matter!

Skilter ble skrudd fast på passende steder. Foto: Den nordiske motstandsbevegelsen.

Les mer: Propagandaoffensiv på Østlandet

En uke med aktivisme og utflukter på Vestlandet

I juli 2023 gjennomførte Den nordiske motstandsbevegelsen en ukes aktivisme og utflukter på Vestlandet, noe som også skapte mediepublisitet da en meningsmotstander skal ha blitt så «sjokkert» over «nazisymboler», ifølge lokalmedia.

Helt sjokkert. Foto: Den nordiske motstandsbevegelsen.

En god del plakater, klistremerker og skilter ble hengt opp, samt flyveblader distribuert i postkasser og til forbipasserende i Bergen, Alver og Austrheim kommune.

Motstandsbevegelsen ligger ikke på latsiden. Foto: Den nordiske motstandsbevegelsen.

I tillegg til aktivisme ble det også arrangert utflukter til Turøy og Ågotnes, sammen med en besøkende nasjonalsosialist fra Serbia som i mange år har fulgt Motstandsbevegelsen. Serberen kunne melde at Motstandsbevegelsen er et enormt stort forbilde for nasjonalsosialister i hjemlandet sitt.

Les mer: En uke med aktivisme og utflukter på Vestlandet

Aktivitetsdag på Østlandet

I mars 2023 gjennomførte Den nordiske motstandsbevegelsen en aktivitetsdag med aktivisme og trening på Østlandet. Ved Mosseporten kjøpesenter i Moss ble det delt ut en rekke flyveblader med Motstandsbevegelsens politikk til forbipasserende mennesker, hvorpå enkelte også stoppet opp for en hyggelig prat med Motstandsbevegelsens aktivister.

Vår vei – Ny politikk for en ny tid ble distribuert til forbipasserende. Foto: Den nordiske motstandsbevegelsen.

Flere mennesker som Motstandsbevegelsen utførte en dialog med var av den formening at dem var rimelig lei av den folkefiendtlige politikken som blir påført samfunnet, i tillegg til å være fullstendig klare over hvordan hovedstrømmedia manipulerer og stadig prøver å føre folket bak lyset.

Samtale med forbipasserende. Foto: Den nordiske motstandsbevegelsen.

I tillegg til aktivisme ble det også avholdt treningsrunder med boksing. Et mål for 2023 og som ble lansert på Organisasjonsdagene var at man skulle gjøre en ekstra innsats for å forbedre sin fysiske form, det selv om man allerede er godt trent, noe som også styrker kampevnen og felleskapet.

Boksetrening utendørs. Foto: Den nordiske motstandsbevegelsen.

Les mer: Aktivitetsdag på Østlandet

Folkeopplysning og avsperring i Bergen

I januar 2023 samlet Rede 3 seg i Bergen for å aksjonere mot filmen «Kampen om Narvik», som er nok en propagandafilm om andre verdenskrig. Kinobyggene «Konsertpaleet «og «Magnus Barfot» ble sperret av og informasjonsplakater ble hengt opp på sperrebåndet samt dører og vinduer. På alle gangveier til kinoen og i nærområdet ble det også hengt opp plakater.

Avsperret og informert. Foto: Den nordiske motstandsbevegelsen.

Les mer: Folkeopplysning og avsperring i Bergen

Skiltaksjon mot flerkultur

Av kreative aksjoner vil jeg ta med en skiltaksjon mot flerkultur som Den nordiske motstandsbevegelsen utførte i april 2023.

Fare for voldtekt. Foto: Den nordiske motstandsbevegelsen.

I Bergen ble skilt satt opp på steder som er kjent for å være utsatt for flerkulturen. Skilter ble blant annet satt opp i nærheten av NAV-kontoret hvor NAV-ansatte Marianne Amundsen ble brutalt drept og Ida Aulin knivskadd i 2021 av Abdella Ahmed H, en kvoteflyktning fra Libya.

OBS! Flerkultur. Foto: Den nordiske motstandsbevegelsen.

Les mer: Skiltaksjon mot flerkultur

Har du lest Frihetskamp.net?

Av andre kreative aksjoner som ble utført i 2023 var en fellesaksjon i desember, der Den nordiske motstandsbevegelsen anvendte snakkebobler for å reklamere for den norske nasjonalsosialistiske nettavisen Frihetskamp.net.

Snakkeboble hengt opp på plakat. Foto: Den nordiske motstandsbevegelsen.

I flere byer i Norge ble snakkebobler klistret på plakater slik at det ser ut som om det er personene på plakatene som stiller spørsmålet.

Les mer: Har du lest Frihetskamp.net?

Aktivisme i Bergen og omegn

Av propagandaoffensiver vil jeg også trekke frem en offensiv som Rede 3 utførte i Bergen og omegn, i november 2023. Aktivistene delte seg opp i to grupper hvorpå en god del flyveblader med Motstandsbevegelsens politikk ble distribuert til forbipasserende og i postkasser. Plakater og klistremerker med et anti-sionistisk budskap ble også hengt opp i Bergen sentrum og omegn. I tillegg ble all folkefiendtlig propaganda fjernet.

Vår politikk distribuert i postkasser. Foto: Den nordiske motstandsbevegelsen.

På Galleriet storsenter utførte aktivistene en konfettiaksjon mot masseinnvandringen og folkeutbyttet, med egenproduserte konfetti som også reklamerte for Motstandsbevegelsen.info.

Aktivistene avsluttet deretter aksjonen med en kulturvandring for å se på de mange kulturskattene som er å finne i Bergen.

Les mer: Aktivisme i Bergen og omegn

Juleaksjon og minnesmarkering

I desember 2023 pyntet Den nordiske motstandsbevegelsen juletre med julekuler, utleverte julepakker som blant annet inneholdt Motstandsbevegelsen politiske manifest «Vår vei – Ny politikk for en ny tid», samt utførte annen juleaktivisme i flere byer i Norge.

Julekule med Motstandsbevegelsen logo. Foto: Den nordiske motstandsbevegelsen.

I tillegg ble det utført en minnesmarkering for å minnes de mange frihetskjempere som tappert kjempet mot jødeveldet og globalismen under andre verdenskrig, men som dessverre falt under tjeneste.

En video lagd av Rede 3 kan ses nedenfor:

Les mer: Juleaksjon og minnesmarkering

Basisaktivisme

Foruten de større aksjoner har Den nordiske motstandsbevegelsen også i 2023 utført en god del basisaktivisme, og jeg vil her trekke frem tre tilfeldige. For å reklamere for Den nordiske motstandsbevegelsens radioplattform Nordisk Radio, der man har muligheten til å lytte til ulike podkaster, lagde Rede 3 skilter med plattformens nettadresse som da ble hengt opp på ulike plasser i Bergen.

Skilt hengt opp i Bergen. Foto: Den nordiske motstandsbevegelsen.

Les mer: Skiltaksjon i Bergen

Flyveblader med Motstandsbevegelsens politikk ble levert i postkasser på Rykkinn, som ligger i Viken fylke.

Kanskje det beste de har fått i postkassen sin på en lang stund? Foto: Den nordiske motstandsbevegelsen.

Les mer: Basisaktivisme på Rykkinn

Rede 1 har i mars 2023 hengt opp nye klistremerker i Mysen, i Indre Østfold kommune. En enkel og effektiv aktivisme, som også når frem til folket og ikke minst tiltrekker nye søkere.

Ikke undervurder klistremerker! Foto: Den nordiske motstandsbevegelsen.

Les mer: Basisaktivisme i Mysen

Et sunt sinn, i en sunn kropp, i en sunn natur

Den nordiske motstandsbevegelsen arrangerer ofte turer ut i villmarken, og da ikke uvanlig kombinert med månedsmøte og/eller eksempelvis overlevelsestrening. Jeg vil i denne årsrapporten for 2023 trekke frem tre eksempler.

I november 2023 var Den nordiske motstandsbevegelsen på fjelltur i Hallingskarvet, en fjellrygg som strekker seg rundt 35 kilometer vestover fra Geilo i Hol kommune til nord for Finse i Ulvik kommune. Etter en lang marsj i sakte stigende terreng slo man leir før den høyeste toppen Folarskardnuten på 1933 moh, ble besteget.

Motstandsbevegelsen på fjelltur i Hallingskarvet. Foto: Den nordiske motstandsbevegelsen.

Les mer: Fjelltur i Hallingskarvet

I februar 2023 dro Den nordiske motstandsbevegelsen til Hardangervidda for å blant annet trene overlevelse i 25 minusgrader. Ettersom det også var mye snø ble det benyttet både ski og truger for å ta seg frem til ønsket destinasjon. Det ble også gitt kurs i bruk av håndholdt GPS, hvilket er et viktig verktøy å ha hvis man i løpet av turen skulle befinne seg i full snøstorm. Når man så var fremme til ønsket destinasjon slo man leir, og når kvelden kom ble det overnatting i kulden.

Kaldt, men fint på Hardangervidda. Foto: Den nordiske motstandsbevegelsen.

Les mer: Ekspedisjonstrening på Hardangervidda

I mars 2023 dro deler av Rede 1 ut på friluftstur ved Kornsjø i Halden kommune. Foruten å nyte den fine naturen og det sosiale sammen med venner, ble det også gjennomført fysisk trening.

På tur i Kornsjø. Foto: Den nordiske motstandsbevegelsen.

Les mer: Friluftstur ved Kornsjø

Avslutningsvis vil jeg legge til at det helt sikkert er enkelte aktiviteter jeg har glemt å ta med i denne årsrapporten og som absolutt burde fått en plass her. Men forhåpentligvis har jeg klart å hente frem det aller viktigste fra året 2023. Jeg vil også oppfordre de av dere som ennå ikke har søkt medlemskap i Den nordiske motstandsbevegelsen, eller som kanskje også tidligere har vært medlem – men ikke er det i dag, om å søke medlemskap i år 2024. Og her avslutter jeg med Simon Lindbergs nyttårstale:

Leve nasjonalsosialismen!

Del artikkelen

Engasjér deg i kampen – søk om medlemskap!

Motstandsmedia

Vår politikk

Bidra økonomisk – donér til kampen!

Nedlastinger